sunnuntai 22. tammikuuta 2012

School is my life

Tuntuu tosiaan, että koulu vie kaiken aikani. Ensiviikolla alkaa koeviikko ja huomenna on kaksi suullista esitelmää, äidinkielen ja englannin. Äikkää en stressaa niin paljon kuin enkkua vaikka olen opiskellut englantia monen monta vuotta ja olen ollut englanninkielisellä luokalla. Ensiintymiset jännittää aina, vaikka niitä olisi tehnyt kuinka paljon.

Englannin aiheena oli tehdä esitelmä omasta harrastuksesta. Minä  en harrasta erityisemmin mitään, tosin aloitin hip hopin tuossa äskettäin. Mutta joku oli kerennyt ottaa jo tanssin niin en viitsi tehdä samasta aiheesta esitelmää. Valitsin siis EYP:n (European Youth Parliament). Se on voittoa havittelematon nuorisoparlamentti, joka tarjoaa eurooppalaisille nuorille mahdollisuuden ottaa kantaa EU:n ajankohtaisin asioihin, mahdollisuuden laajentaa omaa tietämystä ja valmiuksia ja opettaa työskentelemään osana tiimiä. Puheiden pitäminen on myös tärkeää. Itse olen ollut vasta yhdessä tilaisuudessa (Regional Session), mutta katsotaan jatkuuko tämä harrastus vielä.
Jos joku haluaa tietää enemmän kyseisestä organisaatiosta niin käyppäs täällä: www.eypfinland.org

Minulla on tässä jaksossa 7 kurssia plus Opo, mutta sitä ei lasketa. Matikka ja historia on aineita, joihin minun täytyy panostaa eniten. Kielet luonnistuu onneksi helpommin ja filosofiaan tarvitsee kirjoittaa vain oppimispäiväkirja. Uusista aineista filosofia on kyllä yllättänyt positiivisesti. Minä kun taidan olla tällainen mietiskelijä ja pohdiskelen aina maailman menoa. :)


Oli vähän tylsää enkun tunnilla...


Pitäisi varmaan käydä ulkonakin kun on noin kaunis ilma. Kohta tulee kuitenkin ihan pimeää.Mätänen muuten tänne huoneeseeni ja aivot lagaa. Jatkan sitten virkeämpänä koulutehtäviä. Juu eli adios ja kertokaa toki mitkä aineet olivat/ovat teidän suosikkeja ja mitä inhoatte eniten? Onko teillä päin satanut paljon lunta?

2 kommenttia:

  1. Tulee kyllä elävästi mieleen munkin lukioajat, useemmankin kerran kaikki esitelmät ja aineet stressas kyllä niin että meinas järki mennä D: Onneks sitä lopulta huomaa että ihan hyvin tästä selvittiin! Seitsemän kurssia on kyllä paljon työtä.

    Mäkin diggasin filosofiasta. Kaikki pelotteli että se on tosi vaikeeta ja tylsää (ja kuulemma oman luonnontiedelukioni reputetuin kurssi oli todellakin se filsa ykkönen) ja siks jätin sen kakkosvuoden loppuun. No, kurssilla sitte huomasin että tää onkin aika kivaa ja en ehtinyt käydä ykköskurssin jälkeen muita, joka jäi vähän harmittamaan. Onneksi nykyinen opiskeluala liippaa aika läheltä filosofiaa ja oonkin sitten yliopistossa päässyt jatkamaan filsanopintoja :)

    Lukiossa tykkäsin ton filosofian lisäksi, äikästä, enkusta, uskonnosta ja kemiasta. Vähiten uppos liikunta, psykologia ja fysiikka :S Matikkakin sai välillä kirjaimellisesti itkemään mutta urheasti taistelin läpi pitkän matikan. Nykysissä opinnoissa eniten on kiinnostanut kirkkohistoria ja eksegetiikka, mutta kaikkeen en oo vielä ehtinyt edes tutustuakaan kunnolla. Vähiten on napannut etiikka...

    Ja on satanut lunta täälläpäin viime viikolla ainakin oikein olan takaa!

    VastaaPoista
  2. Jep itekkin yritän selvitä kunnialla läpi. :) Filosofia on sopivan rentoa myös siksi, koska me katsotaan elokuvia, kuten The Lion King ja Matrixia...

    Mulla on aika samat lempiaineet paitsi en tykkää kemiasta... Psykologia on yksi mun lemppariaineista ja 10 siitä vetäisinkin. :) Uuh, olen ihan surkea matikassa. En kehtaa edes kertoa miten huonosti se menee. x)
    Juu sama täällä, on pitänyt aurailla ihan urakalla.

    VastaaPoista